Османи оптужила Бореља за пристрасност у дијалогу

ПРИШТИНА: Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи оптужила је вечерас шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља за пристрасност у дијалогу Београда и Приштине и притом објавила листу од наводних 15 тачака Бриселског споразума које, како тврди, Београд није испунио.
 Vjosa Osmani Foto: Tanjug/video
Фото: Вјоса Османи, Фото: Танјуг/видео

Османи је на Фејсбуку оценила да би Борељ "Србији поменуо бар нека од ових кршења Бриселских споразума, уместо да оптужује Косово" да је, како је навела, поштовао основне принципе неутралности.

"Прво правило сваког процеса медијације је непристрасност. Оно што смо видели данас од Бореља је да је био очигледно пристрасан, прихватајући агресора и представивши потпуно искривљену слику стварности", навела је Османи.

Набрајајући наводних 15 тачака које се, између осталог, односе на изборе, слободу кретања, правосуђе, царински споразум, споразум о дипломама, граничним пунктовима, Османи је закључила да се мир и стабилност се не могу постићи прихватањем, како тврди, "оних са хегемонистичким амбицијама".

"Али Косово никада неће одустати од свог јасног циља дугорочног мира и стабилности, и реда и закона на целој територији", навела је Османи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести