Отворен реконструисани трг у центру Кањиже

КАЊИЖА: Трг у центру Кањиже, реконструисан средствима Покрајинске владе преко Управе за капитална улагања, у који је уложено 65 милиона динара, данас је отворен.
1
Фото: Tanjug

Рекинструисано је 4.000 квадрата трга, који је поплочан, постављени су фонтана и дечији мобилијар, расвета, видео надзор и прилазне рампе за људе са посебним потребама.

"У реконструкцију трга у центру Кањиже уложено је 65 милиона динара, а у општину Кањижа уложено је укупно 150 милиона", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, након што је заједно са представницима општине Кањижа и Управе за капитална улагања прошетао реновираним тргом.

Он је најавио да се у наредном периоду припрема пројекат обилазнице око Кањиже, што ће бити урађено заједно са Владом Србије и "Путевима Србије".

Фото: Покрајинска влада

"Прошлу годину завршили смо са буџетом, који је реализован преко 95 одсто. Све што смо планирали са локалним самоуправама у Војводини, то смо и реализовали и завршили. Све што је планирано од формирања ове Покрајинске владе је и урађено, остали су само велики пројекти, попут изградње Народног позоришта у Суботици", рекао је Мировић.

Каже да ће један од најважнијих пројеката у овој години бити изградња система противградне заштите.

"Најпре ћемо урадити противградну заштиту за Банат, потом Срем, до следеће године и Бачку. Радићемо на комуналној инфраструктуру, што ће нам бити један од приоритета", најавио је Мировић.

Фото: покрајинска влада

Председник општине Кањижа Роберт Фејстамер рекао је да је реконструкција трга посебно важна за туризам у тој Општини, што је, како је рекао, једна од приоритетних привредних града у Кањижи.

"У туристичком смислу ово је веома значајан пројекат за општину Кањижа, а надамо се да ћемо у наредном периоду моћи да конкуришемо са туристички пројектима. Битно је да у општини имамо посебну економску грану туризам, јер имамо бању стару више од стотину година, а да бисмо развијали руризам неопходна је и путна инфраструктура. У том смислу, веома је важна окретница која ће бити урађена", рекао је Фејстамер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести