Пацоли: Приштина да суспендује таксе на шест месеци

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Одлазећи косовски министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је да би Косово могло да одустане од таксе на српску робу, под условом да Београд заустави своју кампању за повлачење признања Косова.
Bedžet  Pacoli Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

За то време дијалог би требало да буде а Приштина би могла да обнови таксе уколико нема конкретних резултата.

"У међувремену, Србија мора да заустави своју кампању за непризнавање, што је противно духу дијалога и Бриселском споразуму из 2013. године", рекао је Пацоли за амерички портал Аџиоус, преноси Косово онлајн.

Како је рекао, то би значило да морају да се поштују претходни споразуми и да "узме у обзир Косово као држава са властитим границама и уставом".

Истовремено он је рекао да Косово мора да схвати да га "Србија неће признати у потпуности без ичега заузврат ".

Пацоли је оптужио Русију да помаже Србији у настојању да убеди афричке државе да повуку дипломатско признање Косова, а да је циљ да укупан број земаља које признају Косово падне испод 97, или половине чланства у УН.

Како је рекао, посебно велику буку изазвала је изјава српског министра спољних послова Ивице Дачића да је Централноафричка Република (ЦАР) повукла своје признање Косова.

"То је део кампање у којој Србија саставља дипломатска писма и покушава да убеди званичнике да их потпишу без проласка кроз процедуре", рекао је Пацоли.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести