Палма: Дачић је најпознатији Србин у свету после Ђоковића

БЕОГРАД: Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је данас да мисли да је лидер СПС Ивица Дачић најпознатији Србин на планети, после Новака Ђоковића, и оценио да захваљујући Дачићу многи политичари мењају мишљење о нашој земљи.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

"Захваљујући њему они виде да је Србија нешто друго од онога што су писали медији, да је независна држава која поштује цео свет и која мора да сачува оно што је њено", рекао је Марковић на обележавању јубилеја три деценија постојања СПС и поручио да је уверен да СПС никада неће одступити од тог круса.

СПС све више долази до изражја и све више се види да је политика СПС коју је водила и води веома исправна, рекао је Марковић и додао да то не говори он, већ да се то може чути од оних који су одлучивали о судбини грђана Србије, па чак и оних који су говорили да је Србију требало бормабрдовати.

Подсетио је да коалиција ЈС-СПС траје 12 година и да је чврста, а да СПС симбол политике на само у бившој Југославији, већ и Србији.

"Историја је на нашој страни, али ми радимо за будућност. Са Дачићем СПС има добру будућност", рекао је Марковић.

На скупу коме је присуствовао и Дачићев син Лука, за кога је Марковић рекао да мора да постане посланик и затражио да га ставе на листу СПС-ЈС, говорио је и функционер СПС и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић.

Никодијевић је истакао да је прича о социјалистима прича о Србији, борби за Србију и српски народ.

Изразио је захвалност свима који се нису "поколебали ни када је било најтеже бити социјалиста, када су хтели да их униште".

Оценио је да су резултати били видљиви увек када су социјалисти утицали на политику и додао да га радује што у странци види младе људи који су гранат исправности политике коју води СПС.

Никодијевић је истакао да без храбрости Ивице Дачића да стане на чело странке, када су сви побегли, не би било социјалиста који су све своје капацитете усмерили ка грађанима, да сви имају исте услове за живот ма где живели.

Према његовим речима, посао социјалиста и јесте да се не предају и да се боре за "сваког интерес обичног цовека".

Додао је да им је задатак, поред тога, да наставе да граде путеве, школе, вртиће, да их обнављау, отварају фабрике, нова радна места и да изграде метро у Београду.

На скупу "Ми стојимо постојано" одржаном у Сава центру коме су присуствовали функционери странке, поред Александра Антића и лидера странке Ивице Дачића говорио је и министар спољних послова државе Антигва и Барбуда, Чет Грин, 17 земље која је променила став о једнострано проглашеној независности Косова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести