Палма: Тражићу да Грчка за Србе укине обавезан ПЦР тест

ЈАГОДИНА: Канцеларија Јединствене Србије отворена је данас у Паралији, на северу Грчке.
palma dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Ово је седма година како ради та Канцеларија у Паралији, саопштено је из управе Града Јагодине, уз подсећање да је прошле године била пауза због пандемије коронавируса.

"Ми смо навикли, када отварамо Канцеларију у Паралији, да буде присутно од 4.000 до 7.000 људи, али овај пута је то изостало због епидемиолошких мера у Грчкој", рекао је на отварању Канцеларије Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине Града Јагодине.

Он је додао да је Канцеларија Јединствене Србије у Паралији "српска кућа за све туристе из Србије".

Марковић је указао на проблем са улазом српских туриста у Грчку, јер гранични прелаз Евзони ради до 23 сата, па прави паузу до 7 ујутру.

Према његовим речима, Грчка треба да ослободи српске туристе обавезног ПЦР теста.

"ПЦР тест кошта 80 евра у Србији, као и у другим државама и онда за четверочлану породицу треба 320 евра за ПЦР тестове, а за те паре могу да изнајме апартман у Грчкој за летовање. Упутићу писмени захтев за то надлежној институцији у Грчкој. Грчка јесте члан Европске уније, и мора да поштује правила Европске уније, али не и све препоруке", истакао је председник Јединствене Србије.

Марковић је додао да је ове године у Паралију довео 600 људи, од тога 500 лекара из 25 здравствених установа, од Новог Сада до Прешева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести