Палма у аутобусу без карте

ЈАГОДИНА: Председник Скупштине града Јагодине и народни посланик Драган Марковић - Палма, данас се, трећег дана од како се грађани Јагодине возе бесплатно аутобусима, и сам без карте провозао аутобусом на линији Рајкинац - Јагодина.
palma, tanjug
Фото: Tanjug/N.Jovanović, arhiva

У аутобусу је био и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.

Реч је о линији дугој 17 километара, а Марковић је путнике сачекивао у Рајкинцу и свим успутним станицама: Дубока, Мали Поповић, Глоговац, Рибаре и са њима причао, а успутно се и шалио.

У Рибару аутобус је већ био пун, па је возач, наручио други да покупи путнике на још две станице до Јагодине.

"Од када је Јединствена Србија на власти у Јагодини, средства буџета користе грађани, они који га и пуне", рекао је Марковић путницима и бројним новинарима који су га пратили у аутобусу.

Он је поновио да су последњих 14 година бесплатан превоз у Јагодини имали ђаци, студенти, пензионери и старији од 65 година, а од 20. јануар и сви остали житељи овог града.

Реч је о великој уштеди за кућни буџет, јер поједина домаћинства, на овај начин, месечно штеде и 20.000 до 25.000 динара. Радницима, који имају право на путне трошкове се неће укидати накнада, без обзира на то што сада имају бесплатан превоз, објаснио је Марковић.

Он је објаснио и одакле пара: 

"Јагодина је једини град где одборници и градски већници не примају плате ни дневнице, где су службени телефони лимитирани, нема кафанских рачуна, службени аутомобили се користе за превоз пацијената у клиничке центре...".

Уз то, навео је, "немамо ни саветнике, не знам шта би ме то саветовали а да ја не знам, а немамо ни комуналну полицију и све паре које би њима давали, користимо да градимо град и помажемо грађане".

Имамо и бројне донаторе, додао је он и истакао да ће од 4. до 6. марта у Беч водити 850 грађана Јагодине од којих је највише студената, а почетком јуна у Грчку 1.000 грађана.

"За две године, сигуран сам, неће бити ни једног пунолетног грађанина Јагодине, који о трошку града није био у иностранству", рекао је Марковић.

Он је навео да се договорио са власником аутробуса, Аутотранспортним предузећем "Зоран Рајзен", да уколико аутобуси не пођу на време, ако касне, морти путницима да купи сендвиче.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести