Пастор: Инвестициони циклус од 100 милона евра из Мађарске

СУБОТИЦА: „Палић би могао да добије хотел високе категорије, а за градњу је заинтересован један мађарски хотелијер”, каже председник Скупштине Војводине и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, који у наредном периоду очекује инвестициони циклус мађарских предузећа у Војводини, као и целој Србији, од 100 милиона евра.
pastor
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Пастор је за Панон РТВ-а рекао да ће изградња хотела на Палићу језера, између Палићког и Крвавог језера, бити "мамутска" инвестиција од 40 милиона евра и срце развоја Палића.

"То је хотел високе категорије, са 210 соба и пратећим садржајима, са отвореним и затвореним купалишним делом. Он ће привући госте који иначе заобилазе Палић", рекао је Пастор за Суботички мађарски радио.

Навео је да за сада не може да износи више детаља о хотелу на обали Палићког језера, али да је интересовање за градњу на тој централној локацији Палића исказао један мађарски хотелијер.

"То је реална могућност, за сада не могу бити конкретнији, али убрзо ћемо имати више података", каже Пастор.

Најавио је да ће ускоро пројекат представити републичком руководству и да би у наредне две и по године по склапању договора могао да буде изграђен тај хотел на Палићу.

Поред планиране изградње хотела на Палићу, Пастор каже да ће се у наредном периоду у Суботици градити фабрика бетонских елемената и погон за кување пива.

Поводом заинтересованости 50 предузећа из Мађарске за улагања у Војводини али и у целој Србији, Пастор каже да је важно да се фабрике покрећу у различитим областима привредних активности, од кувања пива, бетонских елемената, преко производње хране, обраде малине, угоститељства, до решавања питања заштите животне средине.

Пастор каже и да је у плану инвестиција која се реализује у сарадњи са Немачком развојно банком КфW у оквиру које се гради канализациона мрежа на Палићу, али и пешачко-бициклистичка стаза дуж обале језера, рад на побољшању квалитета воде у језеру, као и заврштак авантура парка које реализује предузеће "Парк Палић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести