Пастор: Избори били легитимни са становишта излазности

СУБОТИЦА: Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор оценио је да су избори у Србији били легитимни са становишта излазности.
 Ištvan Pastor Foto: „Dnevnik .rs
Фото: Иштван Пастор  Фото: „Дневник .рс
Он је за Панон РТВ из Суботице приметио да је било избора и са већом излазношћу, а упоредио је изборе у Србији са прекјучерашњим у суседној Хрватској, наводећи да легитимност хрватских избора нико није доводио у питање иако је тамо излазност била два одсто нижа него у Србији.
 
За оне који се сада нису појавили на изборима, позивајући се на неправилности, нерегуларности и недоступност медија, Пастор сматра да су желели да сакрију нешто друго, "а то је да не могу ни близу да пређу цензус од три одсто".
 
Подсетио је да је Републичка изборна комисија званично саопштила да је излазност била 48,93 одсто.
 
Он је најавио да наредних дана очекује да ће с председником Србије разговарати о даљој коалицији и формирању власти.
 
Додао је да је СВМ на изборима 21. јуна освојио девет мандата у републичкој скупштини, што је, како је навео, премашило очекивања од пет посланика и формирања сопственог посланичког клуба.
 
"На покрајинским изборима странка је добила четири хиљаде гласова више него на републичком нивоу и то су разлози због којих се може оценити да је СВМ на изборима остварио изузетан успех", закључио је Пастор.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести