Пастор обишао радове на изградњи нове зграде РТВ

НОВИ САД:  Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор обишао је данас радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, заједно са генералним директором Јавне медијске установе РТВ Миодрагом Копривицом и његовим замеником Јожефом Клемом.
Pastor obišao radove na izgradnji nove zgrade RTV  Foto:  skupstinavojvodine.gov.rs
Фото: Пастор обишао радове на изградњи нове зграде РТВ Фото: skupstinavojvodine.gov.rs

Током обиласка, председник Пастор разговарао је са руководством РТВ о динамици радова и планираним роковима за завршетак овог модерног и функционалног објекта.

Изражавајући задовољство темпом којим се радови одвијају, Пастор је оценио да то показује да је обезбеђен неопходан ниво средстава, као и да нема техничких и технолошких препрека да се све заврши у планираном року.

„To практично значи да би на двадесетогодишњицу рушења овог комплекса он могао бити у функцији, са новим технолошким могућностима, на располагању оним редакцијама које свакодневно производе програм на 15 језика и које покривају читаву територију АП Војводине. Мислим да ће РТВ имати изузетно функционалан простор, а на запосленима остаје да из овог простора изађе програм који ће бити прихваћен од свих оних који га буду гледали и слушали“, рекао је Пастор.

Фото: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор даје изјаву по обласку радова на изградњи нове зграде РТВ Фото: skupstinavojvodine.gov.rs

Генерални директор РТВ Миодраг Копривица најавио је да се у наредних двадесет дана очекује расписивање тендера за другу фазу радова, а да ће опремање објекта тећи упоредо са његовом изградњом.

„У наредном периоду намера нам је да аплицирамо и  за средства према европским фондовима, а очекујемо позитиван исход с обзиром на чињеницу да Радио-телевизија Војводине производи програм на 15 језика“, рекао је Копривица.

Нови комплекс РТВ-а на Мишелуку простираће се на више од 17 и по хиљада квадратних метара, и располагаће, између осталог, са пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија

Р.  Д.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести