Пастор с Годфријем: Наставак добрих односа с Амбасадом САД

НОВИ САД: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је с амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Ентонијем Годфријем, који је боравио у првој званичној посети покрајинском парламенту.
p
Фото: skupstinavojvodine.gov.rs

Пастор је упознао Годфрија са радом покрајинског парламента, али и са специфичностима АП Војводине, као што су мултикултуралност, мултинационалност и вишејезичност, које овај простор чине јединственим у ширем окружењу.

Системским законским решењима на овом простору уредили смо питање односа већине и мањине, а примена тих решења у пракси дала је резултате који показују да Република Србија може да послужи као добар пример у овој области и многим европским земљама, истакао је Пастор.

Фото: skupstinavojvodine.gov.rs

Амбасадор Годфри, саопштено је из покрајинског парламента, изразио је задовољство због високог степена међусобног уважавања и поштовања међу националним заједницама у Војводини.

Пастор и Годфри сложили су се да ће ово бити само први у низу састанака и да ће наставити да негују добре и партнерске односе које је Скупштина АП Војводине има с Амбасадом САД у Београду.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести