Пастор с председницом парламента салцбуршке регије

САЛЦБУРГ/НОВИ САД: Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор разговарао је данас у Салцбургу са председницом парламента ове аустријске регије Бригитом Палауф. 
Pastor u Salcburgu Foto: TANJUG/ SKUPSTINA AP VOJVODINE
Фото: TANJUG/ SKUPSTINA AP VOJVODINE

Они су изразили велико задовољство због успостављања контакта између два парламента, наглашавајући да су сигурни у потребу успостављања конкретнијих веза између Војводине и Покрајине Салцбург. 

Како су оценили, остваривање институционалне, политичке, привредне и сваке друге сарадње између ове две регије има велики потенцијал и заједнички интерес. 

Пастор је са председником Комитета европских региона (ЦоР) Карл-Хајнцом Ламберцом разговарао о сарадњи Србије и комитета, који је саветодавно тело ЕУ и окупља предсравнике 27 држава чланица. и Србије, 

Председник војвођанске скупштине данас је учествовао и на програмима другог дана 14. Конференције европских региона и градова, коју организује Институт регија Европе (ИРЕ) из Салцбурга, а учесницима ове конференције данас се обратио, између осталих, и Јоханес Хан, европски комесар за проширење и политику суседства.

На посебној сесији на тему "Шта је (по)остало од Европе њених оснивача", своја виђења су изнели наследници и блиски сарадници оснивача ЕУ попут Конрада Аденауера, Роберта Шумана, Винстона Черчила и других. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести