Пастор: Значајан дан, изађимо на референдум и заокружимо "да"

СУБОТИЦА: Председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, Иштван Пастор, уочи сутрашњег Републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије, позвао је све грађане да изађу на бирачка места и замолио их да гласају за промену Устава.
istvan pastor suki
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

"Љубазно молим све грађане Републике Србије који имају право гласа, да се користе тим правом, ја ћу то свакако учинити као и увек. Мислим да је овај сутрашњи дан веома значајан, јер ћемо се изјашњавати о променама Устава", изјавио је Пастор за Тан‌југ.

"Молим грађане да сутра, када узму учешће у изјашњавању, гласају за промену Устава и да подрже оне предлоге који су дефинисани, јер нас то доводи ближе до генералног циља, како би нам судство било независније", казао је Пастор.

Такође, како истиче, то нам обезбеђује да поштујемо обавезу коју смо себи задали у процесу преговарања са Европском Унијом.

"Ова сутрашња одлука је важна и јер ћемо практично апсолвирати једну од обавеза тог процеса прикључивања Србије Европској унији, где нам је свакако место", нагласио је Пастор.

Председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводина, Иштван Пастор, изаћи ће сутра на гласање на бирачко место у Носи, у ОШ "Петефи Шандор", у осам часова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести