Петиција СНП: Нови мост  назвати по Тибору Церни - хероју са Кошара 

НОВИ САД: Српска народна партија предлаже да новоизграђени друмско железнички мост подигнут уместо Жежељевог моста, срушеног  23.априла  1999. године у НАТО бомбардовању, понесе име Тибора Церне, хероја са Кошара. 
Saobracaj, Žeželjev most  Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

„Не постоји личност у новијој српској историји и времену у коме живимо која више заслужује ту почаст од двадесетогодишњег хероја са Кошара Тибора Церне, оног који је бранивши Србију 1999. године, свесно положио свој живот за животе својих другова и земљу коју је толико волео. Србија и Војводина;  Београд, Нови Сад, Ковилово и Дебељача; српски и мађарски народ и сви грађани наше земље - заслужују да чувају успомену на оног који  симболизује најбоље што је наша земља икада дала, на жртву стотину и осам Обилића са Кошара и све који су у векове своје животе полагали за слободу, Србију и будуће нараштаје“,  рекао је Саша Поповић, председник Покрајинског одбора Српске народне партије. 

Новосађани петицију могу потписати почев од 23. априла, сваког радног дана од 17 до 19 у просторијама странке на Булевару Краља Петра Првог 21 а, а СНП ће потписе подршке прикупљати и на штандовима у Граду.

М. И.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести