Петковић: Харадинај нападима на Вучића прибавља гласове

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић изјавио је вечерас да се Рамуш Харадинај нада да ће неоснованим оптужбама и нападима на председника Србије Александра Вучића прибавити својој странци још неки глас на предстојећим изборима.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Петковић је, поводом данашњих Харадинајевих оптужби на рачун Вучића, поручио да ни Албанци на Косову и Метохији, који, како је навео, само са чежњом могу да посматрају економске и политичке успехе Србије, више не наседају на његове трикове.

„Грађани на Косову и Метохији, без обзира на њихову националну и верску припадност, желе да живе у безбедном и просперитетном друштву, а већ виђени напади на Вучића не могу да прикрију чињеницу да албански политички лидери у Приштини немају одговор на економске, социјалне, па ни на здравствене изазове“, нагласио је Петковић у саопштењу.

„Није Александар Вучић ових дана слао екстремисте да исписују УЧК графите у српским селима на Косову и Метохији, постављао УЧК билборде на улазу у наша насеља и провоцирао и застрашивао наш народ најављујући референдум за стварање велике Албаније, већ управо они који распламсавају мржњу према Србима и Србији“, додаје је директор Канцеларије за КиМ.

Петковић истич да је председник Србије био и да остаје најискренији и најдоследнији борац за мир и стабилност у региону, а као непријатеља га могу доживљавати само они који прижељкују сукобе и крвопролића.

„Такву мрачну будућност на Косову и Метохији, уверен сам, прижељкује само занемарљива мањина којој се на овај начин Харадинај додворава“, рекао је.

Албански учесници у предизборној трци на КиМ, како додаје, морају да, у интересу заједничке будућности, престану да распаљују пламен мржње и нетрпељивости, јер узајамно поштовање, разумевање и дијалог јесте једино што може и албанском и српском народу донети бољу и просперитетнију будућност, док запаљиве поруке свима могу донети само несрећу.

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас на предизборном скупу у Јужној Косвоској Митровици да председник Вучић користи Србе са Косова како би опстао на власти.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести