Петковић: Курти злоупотребљава децу у политичке сврхе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Синхронизовани и дириговани покушаји из Приштине да се напад у којем је повређен Никола Рашић представе као врста наводног политичког обрачуна са његовим оцем Ненадом Рашићем, најобичнији су спин и злоупотреба деце у политичке сврхе, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Посебно је безочна лаж коју покушава да пласира лидер Самоопредељења Аљбин Курти да је Никола Рашић претучен као ''жртва политике свог оца који се није савио ни потчинио Београду'', навео је Петковић у саопштењу.

Он је истакао да су овакве неутемељене, опасне и пре свега лажне оптужбе, директан покушај да се сакрије истина о којој данас бруји читаво Косово и Метохија, а то је да је дечак нажалост повређен у раније заказаној школској тучи, о чему сведоче и снимци који су се појавили у свим албанским медијима.

Зато је врхунац лицемерја и безобразлука Аљбина Куртија да се једна таква ситуација искористи за напад на Србију и Српску листу, а Никола Рашић злоупотреби за политичке игре у постизборном периоду на Косову и Метохији. Истина се не може сакрити, као ни приземни мотиви албанских и појединих српских политичара, који са њима сарађују, да лажним оптужбама покушају да криминализују Српску листу, а све због убедљиве подршке народа и успеха на изборима, који им се не прашта, додао је Петковић.

Курти: Жртва политике свог оца

Кандидат за премијера покрета Самоопредељење Аљбин Курти изразио је вечерас жаљење што је син Ненада Рашића претучен, оценивши да је Никола ''жртва политике свога оца''.

С великим жаљењем смо добили вест да је у Грачаници дечак Никола Рашић (18) зверски претучен хладним оружјем. Никола је син Ненада Рашића, познатог српског демократског политичара на Косову. Чини се да је овај разбојнички чин над Николом Рашићем организован и има везе са његовим оцем, који се није сломио, нити се потчинио притиску и претњама Србије. Вероватно, пошто нису могли да заплаше Ненада Рашића, претукли су његовог сина Николу, навео је у објави на Фејсбуку Курти, а пренело Косово онлајн.

Он је навео да захтева да надлежни органи хитно расветле овај случај и "криминалце приведу правди".

Српска листа: Напад нема везе с политиком и СЛ

Туча, као и повреде које је син лидера Прогресивно-демократске странке Ненада Рашића задобио, немају везе са политиком и Српском листом, ма колико се лидер Самоопредељења Аљбин Курти и Рашић трудили да то тако представе и стекну по који политички поен, саопштено је вечерас из Српске листе (СЛ).

Свега пар сати је било довољно да грађани општине Грачаница сазнају праву истину о тучи у којој је повређен Никола Рашић, син Ненада Рашића, коју нажалост још увек не саопштавају из косовске полиције.
Зарад истине, свих грађана али и због одговора онима који неистинама желе да унесу немир међу Србе на Косову и Метохији, желимо да обавестимо јавност да је Никола Рашић повреде задобио у тучи која је била унапред договорена и организована између две групе момака, а међу члановима једне од тих група је био и Никола Рашић, наводи се у саопштењу СЛ.

Како истичу из те странке, туча и повреде које је Никола задобио немају везе са политиком и Српском листом, ''ма колико се Курти и Рашић трудили да то тако представе и стекну по који политички поен, покушавајући да упрљају величанствену победу српског народа на изборима кроз исказану подршку Српској листи''.

Српска листа је више пута преко својих представника апеловала на грађане да остану суздржани и не наседају на провокације, јер смо свесни да пораженима не одговара мир, нажалост нисмо веровали да је Рашић спреман на злоупотребу сопственог детета ради стицања јефтиних политичких поена, али то је већ ствар његове части и карактера, додају из Српске листе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести