Петковић: Острашћени напади и вређање премијерке

БЕОГРАД: Члан Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Петар Петковић осудио је нападе у делу јавности и појединим медијима на премијерку Ану Брнабић.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Док читав свет одаје признање Влади Србије због успешног процеса вакцинације и наводи Србију као светао пример управљања пандемијом, део домаће острашћено политикантске јавности напада и вређа председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић, навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Он је указао да је она претходни дана брутално вређана у ударним терминима и називана најгорим речима "са појединих телевизија у власништву крупног капитала и још крупнијих политичких интереса".

Петковић је истакао да је нападана пре свега због тога што је, заједно с председником Александром Вучићем, успешно организовала борбу против пандемије корона вируса.

Да ли ико заслужује да буде вређан речима ''кобила'', а поготову председница Владе, и то зато што је Србија у рекордном року, за четири месеца, отворила две Ковид болнице да би могла да збрине све пацијенте заражене коронавирусом, да нам се не догоди ни италијански ни било који други црни сценарио, упитао се Петковић.

Он је поставио и питање да ли је премијерка заслужила вређање због тога што је Србија лидер у вакцинацији и најсветлији пример у свету како је имунизација грађана организована, а чак три типа вакцина набављено у тренутку када се у читавом свету једна доза плаћа сувим златом и да ли је мета најгорих увреда зато што је Србија лидер по расту БДП-а у Европи или због успешног процеса дигитализације?

О премијерки Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу најгласније и најречитије говоре њихова дела. О оним другима говоре увреде и мржња коју сеју, поручио је Петковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести