Петковић: Приштина поново изазива нестабилност и диже тензије

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије изјавио је да је Приштина, увођењем некаквих антидампинг мера, данас поново посегнула за једностраним потезима којима директно поткопава сваки потенцијал регионалне сарадње и затвара се за сваку такву иницијативу која је оличена и у идеји "Отворени Балкан".
petkovic
Фото: Танјуг (видео)

''Више је него јасна интенција Приштине да поново ограничи слободан проток робе и услуга зарад једнократних политичких циљева. Увођењем некаквих антидампинг мера, Приштина покушава да изазове нову нестабилност и подигне тензије на терену. По правилу, у сваком финишу предизборне кампање Приштина посеже за мерама које су уперене против Срба и званичног Београда и ова мера се по томе не разликује. Очигледно је да Приштина у свему тражи повод за кризу и проблеме на терену'', рекао је Петковић за Танјуг.

Он је подсетио да је и увођење такси од 100 одсто на робу из централне Србије започело увођењем пореза на грађевински материјал.

''То, међутим, није пут да Приштина забашури катастрофалне резултате у економији, као и проблеме у управљају пандемијом коронавируса'', истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Министарство индустрије привремених институција у Приштини одлучило је данас да уведе заштитне анти-дампинг мере на неке производе из централне Србије.

То је саопштила министарка Розета Хајдари и додала да су те мере ради зашстите индистрије и трговине, пренео је приштински Зери.

Како је објаснила, једна од мера односи се на увођење три евроцента по килограму на увоз животињског концентрата из централне Србије, а друга такође три евроцента за увоз једне јединице грађевинског блока.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести