Петковић са Боцан-Харченком о дијалогу и ситуацији на КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обавестио је данас амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ и дијалогу Београда и Приштине.
Petar Petković i Aleksandar Bocan-Harčenko Foto: Tanjug/video
Фото: Петар Петковић и Александар Боцан-Харченко Фото: Танјуг/видео

У саопстењу са састанка се наводи да је Петковић руског амбасадора информисао о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ и упознао са чињеницом да је у протеклом периоду било учесталијих напада на Србе и њихову имовину у срединама јужно од Ибра.

Петковић је амбасадора информисао и о дијалогу Београда и Приштине истакавши да ће Београд наставити да инсистира на спровођењу договора о формирању Заједнице српских општина, која је, како је подсетио, од виталног значаја за опстанак Срба на КиМ.

Диреклтор Канцеларије за КиМ је нагласио да је за Србију од изузетне важности подршка коју јој Русија по пружа у Савету безбедности УН по питању КиМ и изразио очекивање да ће тако и остати.

Петковић је казао да је традиционално пријатељство наших народа и држава протеклих година додатно учвршћено заједничком борбом за поштовање међународног права, као и чињеницом да председници Александар Вучић и Владимир Путин имају однос поверења и суштинског разумевања.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести