Петковић: Срби ухапшени због подршке ЗСО

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Косовска полиција привела је данас у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд "Добро дошли у Заједницу српских општина", саопштио је директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Припадници КПС скинули су потом билборд, а младиће одвели у полицијску станицу.

Они су након привођења морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко лепи билборде оваквог садржаја ухапсити, јер је, како су сами полицајци рекли - "забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију", наводи се у саопштењу.

Тројица младића су затим пуштена на слободу.

Поставља се питање какво је то кривично дело залагати се за формирање Заједнице српских општина, што је обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године, рекао је Петковић

По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Косову и Метохији чека пуних 3.077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Косова? Да ли данашње поступање Косовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена реч на Косову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО?, упитао је директор Канцеларије за КиМ

Он је још истакао да без Заједнице српских општина као темеља процеса нормализације и оквира за остварење преко потребних колективних права српског народа, на КиМ нема будућности дијалога.

Ђиласовци, где сте кад треба да се брани наш народ

Директор Канцеларије за КиМ осудио је нападе "Ђиласових портала и његових жутих сатели" на представнике Српске листе и запитао их где су они када треба да се брани српски народ на Косову.

Брука и срамота Ђиласових портала и његових жутих сателита који су се из круга двојке дрзнули да нападну представнике Српске листе који даноноћно на барикадама деле судбину са нашим народом на Косову и Метохији. Где сте ви ''хероји'' кад треба да се брани наш народ у покрајини?!, упитао је Петковић на Твитеру.

Он је уз тај твит поставио објаве са Твитера председника ДС Зорана Лутовца и сајта Директно, као и изјаву лидера Покрета љубав, вера, нада Немање Шаровића.

Ко сте ви Ђиласовци да из топлих станова делите моралне лекције онима којима је сваки дан глава у торби? Никад нећете знати шта значи одбрана живота! Јунаци с Твитера, само ви радите свој посао за који добијате све похвале Приштине. Наша Српска листа је уз свој српски народ, навео је Петковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести