Петковић: Увек пред изборе, Приштина напада Вучића и Србију

БЕОГРАД: „Пред сваке изборе, политичари у Приштини покушавају да свој политички рејтинг подигну нападима на председника Србије Александра Вучића и званични Београд, јер када грађанима немају шта да понуде, онда су им Србија и Срби дежурни кривци за све”, изјавио је данас директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

"Међутим, бићу потпуно јасан. Са нама нико не разговара језиком уцена и вара се свако ко мисли да таквим ставом може допринети решавању питања Косова и Метохије", навео је Петковић у саопштењу.

Ми смо спремни, наглашава, да разговарамо о нормализацији односа, али Приштина мора да схвати да је Србија међународно призната држава, чланица међународних институција и да Београду никакво признање од стране Приштине није потребно.

Истиче да оно што нам је свима потребно јесте компромис и да схватимо да у том процесу не може једна страна да добије све, а друга да изгуби све, јер то једноставно није компромис.

"Београд је кредибилан партнер у дијалогу, испуњава све своје међународно признате обавезе и очекује одговоран и фер однос свих страна укључених у овај процес. Условљавања Приштине директно поткопавају сваку могућност дијалога", навео је Петковић.

Ми смо опредељени, казао је он, проналажењу компромиса којим бисмо на овим просторима обезбедили трајни мир и одрживу будућност свим народима, али никада нећемо дозволити да Србију неко понижава, нити ћемо бити мета било чијих дневно политичких препуцавања и политичких игара.

"Очекујемо и да се међународна заједница јасно и недвосмислено одреди према оваквим иступима Приштине и актуелног премијера привремених покрајинских институција", навео је Петковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести