Планирамо да победимо, многи у СНС мисле да је готово, а није

БЕОГРАД: То што анкете показују доминацију СНС није добро, јер се тако представља да је СНС већ победио - а, није, и многе ће навести да се опусте, каже потпредседник напредњака Милош Вучевић.
vucevic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Ми планирамо да победимо, и верујемо да ћемо да победимо, надамо се томе. Али, да би било тако, грађани морају да изађу на изборе и да гласају за нас. Боримо се и желимо да буде што боља и репрезентативнија излазност, држаћемо до питања легитимитета, рекао је Вучевић у интервјуу за недељник Експрес.

Додаје да га, с обзиром на такве резултате анкета, плаши да многи чланови СНС мисле да је све већ готово, а није.

Они мисле - имамо Вучића, а ми ћемо негде да се подвучемо под њега. Али, мораће много да раде. Биће за нас, да не кажем најтежи, али веома, веома тешки избори, каже Вучевић.

На питање зашто мисли да ће бити тешко, каже да сви желе да склоне политички доминантну странку.

Лакше им је да владају много њих малих, него да имају једног великог, став је Вучевића, који је и градоначелник Новог Сада.

Вучевић је поновио да ће на изборној листи напредњака за парламентарне изборе наћи 57 одсто нових људи.

Упитан како ће реаговати људи који су досад били на листама, а сада их неће бити, Вучићевић каже да већина њих разуме политику и схвата да ће за њих бити и неких других места, да ће неко да оде у политичку пензију, а неко ће да добије други задатак.

То је природно. Не може стално да игра истих 11 на терену. Не можете да напустите клуб зато што вас тренер промени, подвукао је Вучевић.

Има, констатује, и таквих који то не разумеју, али, оцењује да је реч о мањини.

Већина остаје у клубу. Ваљда је част бити у првих 16, бити у првом тиму, ићи на припреме са клубом... А сада, ако ће неко да се наљути, па нек се наљути, ''шта да му радим. Нека се кандидује својим именом и презименом, ето прилике. То је најбољи начин да провери како гласају за њега, каже Вучевић.

Он наводи и да нема незадовољства у странци због ангажовања нестраначких личности, додајући да је СНС велика странка, са скоро 700.000 цланова, па је природно да људи имају различите амбиције, погледе, уз конкуренцију идеја.

“С Конгресом странке на Видовдан ћемо и завршити тај унутрашњи процес и поново изабрати нове страначке органе. Мислим да ћемо ту потпуно заокружити причу у погледу нових лица унутар саме странке. Вероватно ћемо бити и ближи избору владе, много ће све бити јасније шта ће се дешавати. Свакако нас чека избор новог страначког руководства у једном мањем делу".

Подсећа да је промена у СНС било често, да су на сваком Конгресу мењали потпредседнике, добар део Главног одбора, те да је тренутни бар 20 нових људи у Председништву у односу на 2016. годину.

Ја сам једино за то да не треба да мењамо председника странке и сматрам да Вучић треба да остане председник, јер постоје рационална образложења и објашњења зашто то треба тако да буде, рекао је Вучевић.

На питање да ли ће он сам да иде на неко друго место, одговара:

"Не знам, заиста. Очекујем да ћу бити кандидат за градоначелника, односно да ћу бити први на листи за Нови Сад".

Упитан колико им коалициони партнери доприносе на изборима, Вучевић констатује да, ако су направили договор са њима да иду у коалицију, онда то значи да нешто доприносе.

Понавља став странке да није добро да СНС влада сам, да буде сам на листи, већ да треба да постоји шири корпус и странака и субјеката, који ће се борити за бољу будућност Србије.

Није СНС странка која је гладна власти, да је сама за себе задржи. Ми хоћемо да имамо партнере у свим сферама живота... тражимо те партнере и не бежимо од њих. Ми нисмо, да тако кажем, политички угушили ниједног коалиционог партнера. Сви они постоје, нико није нестао, рекао је Вучевић.

Он је навео и да је СНС већ постигао споразум с СДПС-ом Расима Љајића и ПУПС-ом, да предстоје разговора с Покретом социјалиста и с покретом Снага Србије Богољуба Карића, а да остаје да се види шта ће бити са сарадњом са странкама Ненада Поповића и Вука Драшковића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести