Почела изградња Дома културе у Равном Селу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је камен темељац за изградњу Дома културе у Равном Селу у општини Врбас, за који је Покрајинска влада обезбедила 160 милиона динара, истакавши да ће на згаришту старог објекта, који је 2016. изгорео у пожару,  до краја ове године бити подигнут нови центар културе овог места.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

„За дух једног народа најважније је очување и промоција културе и њених стваралаца и то ћемо радити и у новом културном центру, за који смо се заједно борили и данас положили камен темељац. За неколико месеци имаћемо нови објекат који ће бити на понос целе општине Врбас“, изјавио је Мировић и додао да ће Покрајинска влада подржати и реконструкцију трга у том врбаском селу.

Он је рекао да  ће Равно Село добити сјајно место за културне садржаје као и то да ће водећа културна манифестација „Равно Село филм фестивал“ коначно имати свој дом.

„На овај начин умногоме ћемо допринети оживљавању Равног Села и целе општине. За неколико недеља потписаћемо уговор за реконструкцију Културног центра у Врбасу, почећемо и радове на обнови Културног центра у Србобрану, а крајем године ући ћемо у пројекат реконструкције културних центара широм Војводине“, навео је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Председник Општине Врбас Предраг Ројевић захвалио је Покрајинској влади што је препознала значај ове инвестиције, поручивши да ће њеном реализацијом бити унапређен културни живот целе општине.

„Дом културе биће на понос свих мештана, савремено опремљен, величине око 650 квадрата са 223 седишта. Ово ће бити централно место окупљања на коме ћемо представљати културу, традицију и обичаје“, рекао је Ројевић.

Директор „Равно Село филм фестивала“, који се од вечерас до 4. јула одржава у том месту, Лазар Ристовски, рекао је да ће нови Дом културе бити место за сву талентовану омладину, као и за госте из целе Србије.

„Лепо је када се у држави граде путеви и фабрике, али када се граде културне установе, то има посебан значај, јер се тиме умножава духовно биће једног народа“, рекао је Ристовски уз обећање да ће се као оснивач Фестивала трудити да у нови Дом културе доведе најбоље и најквалитетније програме.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести