Почела кампања за градоначелника Северне Митровице

БЕОГРАД: Кампања за градоначелника Северне Митровице на ванредним изборима заказаним за 29. новембар почела је данас жребањем за редослед на гласачком листићу
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Кандидат Српске листе је Милан Радојевић, који је и акутелни је заменик косовског министра унутрашњих послова, а у трци за првог човека Северне Митровице учествују још три листе - Душан Милојевић као независни кандидат, Фљорент Адеми из Деморкатске партије Косова - ПДК и Ерден Атић из Самоопредељења, каже за Тањуг члан Централне изборне комисије Ненад Рикало.

Према резултатима жребања које је обавила ЦИК, број 121 је припао кандидату Самоопредељења, 122 независном каднидату Душану Милојевићу 123 Радојевићу, а 124 Адемију.

Кампања за изборе заказане за 29. новембар, који ће бити одржана и у Подујеву завршава се 27. новембра, додао је Рикало и нагласио да се мерама које је усвојило Министарство здравља забрањује окупљање грађана током кампање, рекао је Рикало.

Косовски председник Хашим Тачи, који је сада оптуженик у Хагу, 20. октобра је расписао ванредне изборе за градонацелнике општина Северна Митровица и Подујево.

Северна Митровица остала је без председника након што је Горан Ракиц из Српске листе постао заменик премијера и министар администрације локалне самоуправе у влади Абдулаха Хотија.

Вршилац дужности председника општине од средине јуна је Александар Спирић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести