Почело штампање гласачких листића за парламентарне изборе

БЕОГРАД: У штампарији "Службеног гласника" у Београду, вечерас у 22 часа почело је штампање гласачких листића за парламентарне изборе расписане за 3. април.
glasanje f bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

У складу са ранијом Одлуком Републичке изборне комисује (РИК) гласачки листић је сиве боје.

Почетку штампања листића присуствовли су председник РИК Владимир Димитријевић, директорка Службеног гласника Јелена Триван, чланови РИК, као и посматрачи овлашћени за праћење рада органа за спровођење избора.

Димитријевић је казао да ће се штампати 6.501.689 листића, као и за гласање за избор председника Реоублике, што је једнако укупном броју бирача уписаних у Јединствени бирачки списак.

Навео је да је РИК на данашњој седници донела одлуку о изгледу листића за гласање за народне посланике додајући да ће листићи бити штампани на укупно 29 језичких варијанти.

На формату А4 штампаће се у једној језичких варијанти, на формату А3 на две или три језичке варијанте, а на формату А2 на три, четири и пет језичких варијанти, рекао је Димитријевић новинарима.

Додао је да ће се у Србији гласати на укупно 8.255 бирачких места, од којих је 29 места у заводима за извршење кривичних санкција, као и на 77 бирачких места у иностранству, односно у 34 стране државе.

У недељу 20. марта почело је штампање листића за председничке изборе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести