Покрајина даје за пројекте од стратешког значаја 13,5 милиона динара

НОВИ САД: Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре представницима 14 градова и општина који су остварили право на бесповратна средства путем конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.
Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Средства у вредности од око 13,5 милона динара усмерена су са циљем подстицања регионалне развојне политике, координације свих нивоа власти као и јачања институционалног оквира за спровођење регионалне политике.

"Овим конкурсима инсистираћемо на припреми пројеката који могу да се финансирају средствима из буџета Покрајинске владе, републичких фондова али и на пројектима који ће се фианансирати из ЕУ фондова", поручио је Бјелић.

Он је додао да ће се у наредном периоду износ средстава из различитих међународних фондова повећавати, те најавио расписивање нових конкурса планираних за наредну годину, саопштила је прес служба покрајинске владе.

Потписивањем данашњих уговора средства су усмерена у седам неразвијених општина, четири општине које припадају 1. категорији и три општине из 2. категорије развијености.

Како је Бјелић навео, покрајински секретаријат приликом суфинансирања пројеката водитиће се принципом регионалног развоја - равномерене расподеле средства, те ће подршка бити усмерена неразвијним општинама у мери која не угрожава развијене, али да ће се уложити напор у анимирање општина које припадају 4. категорији развијености.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести