Покрајинска влада ће поштовати другостепену одлуку Суда о директору Војводинашума

Роланд Кокаи данас је преузео дужност директора Јавног предузећа „Војводинашуме” Петроварадин на период од четири године.
banovina
Фото: vojvodina.gov.rs

Њега је именовала Покрајинска влада 10. јула, на предлог Комисије за избор директора. Кокаи је именован након спроведеног јавног конкурса по истеку четворогодишњег мандата досадашње директорке Марте Такач, која је ту функцију обављала 14 година.

Међутим, Марта Такач је уложила жалбу Вишем суду у Новом Саду. Овај суд донео је привремену меру која налаже да се застане с поступком одлучивања иако је поступак већ био окончан осам дана раније, сапштено је из Бановине. 

Покрајинска влада је одговорила на тужбу и изјавила жалбу на привремену меру Вишег суда другостепеном Апелационом суду, сматрајући да је у целости спроведена законска процедура за именовање директора која је дефинисана Законом о јавним предузећима.

Апелациони суд се до јучерашњег дана није изјаснио о поднетој жалби, те је, на основу свих наведених чињеница, Роланд Кокаи јуче ступио на дужност, саопштено је из Покрајинске владе. Додаје се да Покрајинска влада очекује другостепену одлуку Суда и поступиће по њој.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести