Помоћ за решавање стамбеног питања породицама у којима се роди треће или четврто дете 

НОВИ САД: Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Ђорђе Милићевић, донела Одлуку о додели бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања  или за унапређење услова становања на територији АП Војводине за 2018. годину.
Sednica Pokrajinske vlade foto: Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

За ову намену је опредељено укупно 63  милиона динара. Средства су додељују из Буџетског фонда за пронаталитетну популациону политику АП Војводине за 2018. годину, путем јавног конкурса који ће расписати Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У Одлуци је наведено да право на доделу бесповратних средстава за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања имају породице на територији АП Војводине у којима се - почев од 01.01.2018. године, па до дана расписивања конкурса - роди треће или четврто дете.

Наведеном Одлуком покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова задужен је да образује комисију, а својим актом прописаће критеријуме и поступак остваривања права на доделу бесповратних средстава субјектима, у року од 30 дана од дана ступања на снагу ове одлуке.

Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у „Службеном листу АП Војводине".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести