ПОКС: Божић је време славља, али и сећања на страдање српског народа

БЕОГРАД:  Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Србије Божић, уз позив да се на данашњи свети дан сетимо и великих страдања српског народа управо на најрадоснији хришћански празник.
poks
Фото: Ilustracija

Намерно на овај дан хрватске и муслиманске усташе су 1942.  године починиле страшан злочин у источној Босни и Херцеговини. Истог дана убијено је више од 300 невиних цивила, које су на Бадњи дан и Божић 1942. године комунисти у Црној Гори масакрирали само зато што су за краља, а затим, на месту њиховог страдања у Колашинском лугу на Тари, разапели пса на крсту уз натпис "Пасје гробље". Муслиманске "Зелене беретке" 1993, на овај дан, побиле су Србе у селу Кравице и другим местима сребреничког краја. Српске жртве из прошлости на овај свети дан нас обавезују да их се сетимо и помолимо се за њихове душе, изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС.

ПОКС подсећа да је на данашњи дан Црногорска војска под командом сердара Јанка Вукотића уз велике жртве,  успешно и јуначки зауставила покушај Аустроугарске војске да пресече одступницу у повлачењу српске војске у Првом светском рату.

Породицама свих жртава страдалих на Божић изјављујемо најдубље саучешће и жељу да пронађу свој мир.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести