ПОКС неће у владу, Мацура каже да није било разговора

БЕОГРАД: Док се чека нови састав кабинета Ане Брнабић све су чешће спекулације ко би све могао да буде део нове Владе Србије, па се у том контексту помињу копредседница СМС Татјана Мацура, Гордана Чомић, Милан Антонијевић, али и ПОКС.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Портпарол ПОКС-а Милош Парандиловић одбацује такве спекулације и напомиње да позив за владу нису ни добили, а и да јесу, каже, не би га прихватили.

"На изборе смо изашли да промовишемо идеју обнове краљевине и поново истичемо да нећемо бити део ни ове, нити било које будуће владе коју чине републиканске странке. Ући ћемо у Владу Србије када кроз њу будемо могли спроводити наше идеје и програм, а то је пре свега обнова Краљевине Србије, њене снаге и славе", рекао је Парандиловић.

Копредседница Странке модерне Србије Татјана Мацура би, према писању медија, могла да буде једна од нових министарки у Влади Србије, а Мацура за Танјуг каже да разговора на ту тему није било ни директно, ни индиректно.

"Са ове дистанце ми тако нешто не делује реално, па не знам ни шта бих тачно одговорила на ''шта ако''. Разговоре не одбијам, али као што рекох, не делује ми вероватно тако нешто", рекла је Мацура.

Мацура је била и посланица у претходном сазиву Скупштине Србије, а јавности је скренула пажњу иницијативом "Маме су закон" која је настала као одговор на Закон о финансијској подршци породицама са децом.

У светлу формирања два нова министарства - за људска права, родну равноправност и друштвени дијалог и за бригу о породици, деци и демографији као кандидати за министарска места се помињу досадашња повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, али и извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић.

Антонијевић је недавно за Тањуг рекао да није добио такву понуду и да његови планови у овом тренутку нису такви.

Бивша посланица и функционерка ДС Гордана Чомић, на чији је предлог усвојен закон у Скупштини Србије да убудуће на свакој изборној листи буде бар 40 одсто жена, није одговорила на питање Тањуга да ли има истине у спекулацијама да ће бити део владе.

Председник Александар Вучић осим што је недавно мандатарки Ане Брнабић предложио формирање два нова министарства, такође је замолио да близу 50 одсто чланова владе буду жене.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести