ПОКС: Оформити балкански пакт против Велике Албаније

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да хитно предложи владама Црне Горе, Северне Македоније и Грчке потписивање међудржавног споразума којим се државе потписнице обавезују на сваку врсту помоћи у борби против остварења пројекта „Велике Албаније“, коју је у јучерашњој изјави најавио Рамуш Харадинај.
poks, Tanjug
Фото: Tanjug

„Пакт Србије, Грчке, Црне Горе и Северне Македоније је најбољи одговор на најаву ратног злочинца Рамуша Хардинаја да ће организовати референдум косовских Албанаца о присаједињењу тзв. Косова Албанији, чиме би пројекат Велике Албаније прешао у фазу отворене реализације и угрожавања регионалне стабиности и мира“, изјавио је председник ПОКС Жика ојковић.

 ПОКС сматра да је обавеза свих земаља погођених великоалбанским  амбицијама да се потписивањем међудржавног уговора обавежу на сваку врсту помоћи једна другој и јасно ставе до знања да неће са миром гледати на отимање делова своје територије.

„Такав пакт имао би подршку свих чинилаца у свету који држе до међународног права и био би препрека насилничким амбицијама Албанаца и њихових политичких спонзора. Такав пакт сигурно би допринео регионалној стабилности“, закључио је Гојковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести