ПОКС: Србија да затвори границе за милион миграната

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије позвао је Владу Србије да затвори границе према Бугарској и Македонији за мигрантску популацију и тражи да наше полицијске патроле појачано прате кретање миграната који се крећу у групама од уласка у Србију.
Žika Gojković Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Ако не затворимо улаз највећем таласу миграната до сада, суочићемо се са озбиљном претњом за безбедност наше земље и грађана. Мигрантима који долазе из ратом захваћених подручја јесте потребна помоћ, али Србија нити има капацитета, нити треба да буде уточиште тим људима, већ они који су кризу и изазвали", поручује ПОКС у саопштењу које је достављено медијима.

Кажу и да највећи опасност представљају бивши борци Исламске државе, али и младићи често наоружани ножевима којих, тврде, има пуно у нашим прихватним центрима.

"Они све чешће насрћу и пљачакају наше грађане, што се често крије од очију јавности. Србија по овом питању треба да следи политику Мађарске која је чланица Европске Уније, али чврстим ставом према мигрантима води рачуна о својим националним и државним интересима", изјавио је председник ПОКС и лидер коалиције За Краљевину Србију, Жика Гојковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести