Полиција је била блага у Новом Саду, није било приватног обезбеђења

ГРУЖА: Председник Александар Вучић изјавио је да је полиција на протесту у Новом Саду веома благо реаговала и водила рачуна да никога не повреди и да није учествовало ничије приватно обезбеђење већ обезбеђење агажовано у складу са законом које је штитило објекат.
v
Фото: Tanjug (Nebojša Raus)

На питање новинара да прокоментарише јучерашњи протест испред зграде Бановине због усвајања Генералног урбанистичког плана пошто су грађане "приводили поред полиције и чланови приватног обезбеђења и на снимцима се види коришћење прекомерне силу" и да ли ће неко одговарати због тога што су тројица цивила оборили једног цивила на земљу, Вучић је рекао да се изврћу чињенице у јавности поводом дешавања у Новом Саду.

Истакао је како каже да је тек јутрос сазнао шта се дешавало када је видео две насловне стране у којима пише како он наводно бранио својом војском "Нови Сад на води" за који не зна ни где треба да се налази, узводни или низводно на Дунаву.

Немојте да изврћете ствари. Нико није напао некога зато што је тај мирно стајао или седео негде, већ је реч о лицима која су већ упадала у Скупштину града или Скупштину Војводине и бацали петарде и сузавце. Тај ниво демократије није дозвољен нигде у свету, истакао је Вучић.

Он је рекао, одговарајући на питање новинара Н1, да је за време када су на власти били они које тај медији подржава убијен Ранко Панић и да није била чак дозвољена ни шетња до РТС-а.

Ми увек пустимо у РТС, а Луковић их онда вади из РТС-а. Пустимо их да не би рекли да им то није била намера и онда их полако избацујемо одакле, као и из Скупштине. Јуче то није било приватно обезбеђње већ обезбеђење ангажовано у складу са законом које штити зграду. Њихов посао је да штити зграду од насилног упада. Никаква моја војска, не знам ни која фирма и људи, нити ме т о интересује. Полиција је била толико блага и водила рацуцна да никога не повреди и да јасном мером одвраћања упозори све да насиље и дивљаштво које су већ предузимали неће бити довозљно и ништа више, навео је Вучић.

Је л` треба да пуцамо као у Холандији и да користимо водене топове као у земљама ЕУ, запитао је Вучић.

Ја то не желим, рекао је Вучић и поручио да је потребан разговор са тим људима.

Видео сам на РТС једну врло покварену ствари, све време говоре о грађанима, а ваљда ови други нису грађани иако су представници много већег броја грађана него ови који су били испред, како ови друрги ваљда нису грађани, па грађани ваљда могу да се обрачунају са мрским представницима грађана..., рекао је Вучић.

Ко сте ви да упадате и бацате било коме сузавац одакле вам то право, запитао је Вучић.

Такође, питао је новинара да ли мисли да може било ко да баца неком сузавац и да му полиција не стави лисице на руке.

Шта очекијете од полиције, запитао је поново Вучић и истакао да је посао полиције да свакога заштити од насиља.

То је све потебно решити разговором, разговором и разговором. То је увек најлековитије, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести