Положен темељац за изградњу нове школе у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Председник Покрајинске Владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта ОШ "Јован Поповић" у Сремској Митровици.
1
Фото: Јелена Ивановић

"За годину и по дана овде ће бити нови школски објекат величине 3700 квадрата. Стара школа је дотрајала, а у овом делу Митровице има пуно деце", рекао је председник Покрајинске Владе Игор Мировић."Наредних година ћемо улагати и у информатичку опрему у школе широм Војводине“, додао је Мировић и најавио нове радове и у инфраструктури Сремске Митровице.

За I фазу радова на изградњи новог објекта, Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 63 милиона динара, а Град Сремска Митровица 18 милиона динара.

„Заједно смо приступили реализацији овог великог и значајног пројекта и очекујемо да за годину и по дана добијемо нови објекат у коме ће ђаци имати квалитетне наставне услове“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада, у сарадњи са локалним самоуправама и Канцеларијом за јавна улагања, у протекле две и по године издвојила значајна средства за реконструкцију школа и домова ученика широм Војводине, и направила велике помаке у тој области.

Фото: Јелена Ивановић

„Резултати тог коодинисаног рада су већ сада видљиви. Издвајаћемо још значајнија средства у те сврхе, како би сва деца у Војводини ишла у добре школе“, казао је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада у протеклом периоду финансирала и значајне пројекте из области саобраћаја, водоснабдевања и заштите вода на територији града Сремске Митровице, те најавио да ће из покрајинског буџета бити обезбеђена средства и за II, последњу, фазу радова на изградњи ОШ „Јован Поповић“.

Градоначелник Сремске Митровице, Владимир Санадер је рекао да је образовање приоритет и подсетио на скорашњу изградњу ОШ "Добросав Радосављевић Народ".

Фото: Јелена Ивановић

"Вредност ове инвестиције је око 300 милиона динара. Надам се да ћемо следеће године ући у другу фазу, а да ћемо почетком 2020. године завршити и овај објекат и да ће стара школа која је грађена 60-их година прошлог века, отићи у историју“, напоменуо је на крају Санадер.

Директор школе "Јован Поповић", Слободан Стојилковић, истакао је да ће нова школа пружити боље услове и за наставно особље, те да ће се то одразити и на боље резултате.

Р. Д.

Фото: Јелена Ивановић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести