Помпео писао Вучићу, захвалност за транспорт грађана САД

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић примио је писмо државног секретара САД Мајка Помпеа, који му је захвалио на транспорту америчких грађана из Србије у Сједињене Државе.
Vučić i Pompeo foto: Tanjug/video
Фото: Вучић и Помпео фото: Танјуг/видео

У Помпеовом писму се каже:

Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије Ковид-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно.

Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова.

Такође, желим да похвалим и особље Ер Србије и надлежне органе на аеродрому "Никола Тесла" у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету.

У име САС захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази.

Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе, наводи се у писму, а саопштила је прес служба председника.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести