Поновни авиосаобраћај Београд-Приштина може само да донесе добро

БЕОГРАД: Поновно успостављање авиосаобраћаја између Београда и Приштине може само да донесе добро, рекла је данас потпредседница владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић и истакла да се већ неко време ради на успостављању администативних и техничких услова.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Михајловић је одговарајући на питања новинара у влади рекла да је за поновно успостављање авиосаобраћаја потребно постићи споразум са Унмиком оног тренутка када се за то створе услови.

Она је тако одговорила на питање новинара да прокоментарише то што је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао да очекује да ће данас у Берлину бити потписано писмо о намерама између Министарства привреде Србије и компаније Луфтханза, које би омогућило да се након 20 година поново успостави авио линија између Београда и Приштине.

Ђурић је казао да би та линија могла да заживи након укидања такси на робу из централне Србије и наставка дијалога, као и да би потписивање писма о намерама представљало први симболичан корак у правцу обнављања авио-линије између Београда и Приштине после 20 година.

Михајловић је истакла да је важно што су влада и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре рекли да су спремни да раде на томе и створе услове.

"Дакле, административне и техничке услове, а свакако кроз одређена документа да имамо од Београда до одређене тачке на администравиној линији, а затим од те линије до Приштине. Да имамо то вероватно са одређеним споразумом који бисмо направили са Унмиком, оног тренутку када се ти услови створе", рекла је Михајловић.

Како је рекла, сама чињеница да се ради на томе је добра као што је добро и да се разговара са одређедним компанија о тим летовима.

"То је оно на чему се ради већ неко време, није то нешто сада ново. Тако да ради се управо на админситраитвним и техницкцим условима који би тако нешто и омогућили", додала је Михајловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести