Поповић: Јединство и саборност показати и након кризе

БЕОГРАД: Велики празник Васкрсења Господњег српски народ ове године дочекује у вандредним околностима борбе за животе и здравље наше нације, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk
"Пошаст епидемије са којом смо суочени ових месеци, и све њене разорне последице по здравствени, социјални и економски систем и стабилност друштва и државе, упућују нас, као и више пута у историји, на снажније молитве, на чвршће јединство и саборност, како бисмо након њеног окончања још једном потврдили да смо победничка нација”, навео је Поповић у писаној изјави поводо Ускрса.
 
Нагласио је да међусобно разумевање, емпатију и унутрашњу снагу, испољене толико пута ових недеља, морамо задржати као трајан образац живљења у ни мало лаком времену које нам следи након победе над овом здравственом кризом.
 
Поред потребе да се живот врати у нормалне токове и поново се покрене привреда, сачувају радна места и социјална стабилност, Поповић наводи да морамо још снажније, јединствено и неодустајно бранити наше свето Косово, Републику Српску и наш прогоњени народ у Црној Гори.
 
Верује да ће српски народ као стари хришћански народ у радости, вери и оптимизму дочекати највећи празник, Васкрсења нашег Господа, и дубоко сагледати и разумети колико су нам важни јединство и саборност око најважнијих националних питања.
 
Поручио је да саборност и јединство у невољама никада за наш народ нису били супротност демократској и снажној држави што смо, наводи, више пута доказали кроз нашу победничку историју.
 
“Чврсто верујући у брзо окончање ове невоље која нас је све погодила и у успешну, победничку будућност читавог српства, поздрављам сав наш народ хришћанским поздравом ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!”, навео је Поповић.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести