Поповић са уредником ИН4с Раичевићем и привредником Давидовићем

БЕОГРАД: Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се 30. јануара у Влади Србије са уредником подгоричког портала ИН4с, Гојком Раичевићем и привредником Миодрагом Даком Давидовићем са којима је разговарао о наставку мирне борбе за очување црквених светиња у Црној Гори.
n
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштено из Поповићевог кабинета, саговорници су оценили да је српски народ у Црној Гори јединствен у борби против, како се наводи, "криминалног режима Мила Ђукановића и да намерава да истраје у напорима да сачува своје светиње и Цркву".

Истакли су да је доношење спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори ујединило српски народ у региону и дало му снагу за коју многи нису знали да постоји.

"Та снага се увек рађала у српском народу када год је била угрожена његова слобода и опстанак", сагласили су се саговорници.

У разговору Поповића са Раичевић и Давидовићем указано је да "режим у Црној Гори покушава да спроведе ''украјински сценарио''”, али да је наишао на неочекивани отпор чије последице тај режим не може да предвиди.

Наводи се да је министар Поповић је народу у Црној Гори пренео најснажнију подршку сународника из Србије и позвао га да настави мирну борбу за очување светиња које су симбол вјековног јединства и братске повезаности народа у Србији и Црној Гори.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести