Поповић: Сачувати Острог и српске светиње

БЕОГРАД: Црногорски закон о слободи вероисповсети је покушај једног од најснажнијих удара у историји на српски народ и Српску православну цркву и ово је тренутак када се мора прекинути ћутање државе Србије и њених институција, изјавио је данас председник Српске народне партије Ненад Поповић.
nenad popovic, tanjug dimitrije goll
Фото: Nenad Popović, foto: Dimitrije Goll

 Он је у писаној изјави навео да власт у Подгорици припрема терен да Скупштина Црне Горе усвоји закон којим ће бити легализовано отимање српских манастира и светиња у Црној Гори.

"Тиме се наставља бестијални прогон српске цркве и свега што се зове српско у тој старој и поносној држави, насталој на темељима православља, јунаштва, косовског завета и храбрости Обилића", рекао је Поповић.

Према његовим речима, власти у Црној Гори спроводе "својеврстан идентитетски геноцид" над српским народом, а круна тога је "агресивно обрушавање" на српску цркву.

"Сада морамо сви да подржимо наш народ у Црној Гори и да сачувамо наше светиње, јер ако данас дозволимо да нам отимају Светог Василија и његов Острог, сутра ће нам узети и Грачаницу и Богородицу Љевишку, Девич и све светиње на Косову", указао је Поповић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести