Поповић: Српски народ и СПЦ уједињени против Ђукановића

БЕОГРАД: Председник Српске народне партије и министар Ненад Поповић поручио је да су српски народ и Српска православна црква у Србији и Црној Гори уједињени у борби против режима Мила Ђукановића и оценио да је историја показала да онај ко иде против српског народа и цркве увек заврши као поражен.
Nenad Popović  /Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Тако ће бити и са мафијашким режимом у Подгорици”, рекао је Поповић, који је јуче, заједно са верницима и свештенством Српске православне цркве, учествовао на литији и молебану испред Храма Светог Саве за очување светиња у Црној Гори.

Поповић је навео да режим Мила Ђукановића жели да отме цркве и манастире који вековима припадају Српској православној цркви, преноси СНП у саопштењу.

"То је пљачкашки поход на наше светиње какав није виђен ни за време комунизма. Али срећан сам јер сам јуче видео у људима веру, снагу, истрајност и неодустајну вољу да се боре против ове тираније. Уверен сам у нашу победу", истакао је Поповић.

Он је нагласио да ће као министар користити сваку прилику да укаже на терор који се спроводи над српским народом у Црној Гори.

"Наш народ у Црној Гори је у овом тренутку најугроженија етничка заједница у Европи. За њих не важе европске вредности и закони. У Црној Гори једино важе закони силе и мафије који дозвољавају да се отима имовина цркве, а да се људима ускраћују основна људска и верска права", рекао је Поповић.

Он је указао да Србија има снаге да помогне својим сународницима у Црној Гори дипломатским, али и свим другим неопходним средствима.

"Поручујем нашој браћи у Црној Гори да нису сами. Јучерашњи величанствени скуп у Београду показао је да је српски народ јединствен у одбрани наших светиња и српства у Црној Гори. Запаљена је искра отпора коју је сада немогуће угасити. Она ће наставити да се распламсава ношена нашом вером у Бога и добротом и правдом за коју се боримо. Наши противници су људи без вере и зато су осуђени на пропаст", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести