Поповић: Желимо истинско помирење Срба и Бошњака

ЗВОРНИК: Срби никада неће прихватити одлуке међународних представника којим се српски народ проглашава за геноцидан, поручио је данас у Зворнику министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Оценио је да је једини циљ таквих одлука слабљење српског народа на Балкану, рушење дејтонске Републике Српске и њено утапање у централизовану БиХ у којој би, како каже, српски народ био мањина без политичког значаја.

''Они који доносе овакве одлуке против Срба, желе да читаву БиХ врате три деценије назад, у нове поделе и сукобе, уместо да се прича о будућности и истинском помирењу Срба и Бошњака", рекао је Поповић током посете Зворнику у Републици Српској, наводи се у саопштењу.

Министар је разговарао са градоначелником тог града Зораном Стевановићем и најавио да ће Влада Србије помоћи да у Зворнику буде успостављен Иновациони стартап центар где ће, како је рекао, млади из тог краја учити како да постану успешни иноватори и предузетници.

Истакао је да је циљ да се оспособе и охрабре млади да постану иноватори у местима где живе и раде.

''''Овај крај је познат по вредним и предузимљивим људима. И са једне и са друге стране Дрине. Треба да радимо на повезивању и обликовању начина размишљања младих. Да младе учимо да мисле и да верују у своје идеје, то је кључ развоја предузетничке културе и иновација", рекао је Поповић.

Министар је истакао да је Србија спремна да пружи Републици Српској сву неопходну материјалну и експертску подршку да ојача своје капацитете у развоју иновација и нових технологија.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести