Посланици питали о јавним набавкама, моралу...

БЕОГРАД: У делу седнице Скупштине Србије за посланичка питања, Наташа Мићић (ЛДП) данас је навела да је још 8. децембра поставила питање у вези са ванредном ситуацијом у Ужицу уведеном јануара 2014. и могућностима злоупотребе и селективне примене Закона о јавним набавкама. 
skupstina srbije Fonet
Фото: FoNet

Мићић је навела и да је такође још у децембру питала ко ће да надзире рад медија у предизборној кампањи, додајући да је од 2003. године уведен стандард праћења рада медија, те да је то изостало на прошлогодиснсјим парламентарним и недавним председничким изборима. 

А на њено питање зашто је портпаролу ЛДП Јовану Најденову забрањено да уђе у скупштину, подсетивши да је и у петак враћен са скупштинских врата, те који је основ за забрану уласка сарадника посланичких група, председница парламента Маја Гојковић рекла је да ће то проверити у Секретаријату. 

Шеф посланичке групе СДС Марко Ђуришић питао је министарства рударства и енергетике Александра Антића да ли је тачно да је ЕПС од почетка године увезао струју за 50 милиона долара, да је произведено само 55 одсто од планиране производње у марту, те да ли неко одговарао због покушаја манипулације рачунима за струју у јануар када су потрошачи добили много веће износе од утрошене струје. 

На његово питање да ли ће Вучић доћи данас у Савамалу да каже грађанима ко је рушио објекте у тој београдској четврти, Маја Гојковић је, наводећи да може да одговори уместо премијера, рекла да Вучић данас неће моћи да дође у Херцеговачку, јер је у Лесковцу на отварању 15 километара обновљене пруге. 

"Замолићу га да вам пошаље извештај о његовом ангажману као премијера", додала је Гојковић. 

Српска радикална странка затражила је данас од министра просвете Младена Шарчевића да хитно поднесе оставку из, наводећи да је разлог моралне природе, јер је, како наводе, министар за државног секретара изабрао бившег радикала Марка Миленковића. 

Посланик ДС Дејан Николић захвалио је свима који су дали допринос акцији прикупљања средстава за лечење његове малолетне ћерке у иностранству, а после истека времена предвиђеног за постављање питања Гојковић га је позвала да постави питање, наводећи да сви пролазимо кроз различите породичне трагедије, да има врло блиску особу која пролази кроз тешке тренутке, те да за разлику од Николића, нема снаге да стане пред камере и о томе говори. 

Посланици су затим почели расправу о амандманима на предлоге закона о биомедицински потпомогунутој оплодњи и о трансфузијској медицине. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести