Посланици завршили расправу, гласање у уторак

БЕОГРАД: Посланици Скупштине завршили су расправу о амандманима на све тачке дневног реда 16. ванредног заседања на којем је и Предлог закона о дуалном моделу студија. а о предложеним законима изјасниће се у уторак у 9.45 часова.
skupstina
Фото: Tanjug/S.Ilić, ilustracija

Током данашњег заседања, посланици су расправљали о амандманима на предлоге измена и допуна закона о патентима, о изменама и допунама закона о ауторским и сродним правима, на који је од свих пет тачака дневног реда поднето највише амандмана - 82, као и на предлог о допунама закона о заштити топографија полупроводничких производа.

Током јучерашњег заседања завршена је расправа о амандманима на Предлог закона о дуалном моделу студија, као и на Предлог закона о регулисаним професијама и признавању професионалних квалификација.

На свих пет предложених закона поднето је укупно 146 амандмана.

Посланици су у понедељак завршили обједињену начелну расправу на предлоге закона о дуалном моделу студија и закона о регулисаним професијама и признавању професионалних квалификација, док су у уторак завршили обједињену начелну расправу по осталим тачкама дневног реда.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести