Потписан Меморандум о сарадњи Војводине и Нижњег Новгорода

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Нижегородске области Евгени Љулин потписали су у Нижњем Новгороду у Русији Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и те руске регије.
mirovic niznji novgorod
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је том приликом изјавио да се потписаним Меморандумом отвара могућност повезивања две регије у областима привреде, пољопривреде, културе и високог образовања.

Потписивање Меморандума између Владе АП Војводине и Владе Нижегородске области допринеће успостављању и интензивирању сарадње у свим областима које имају потенцијал и поспешити развој трговинских и економских односа руских и српских компанија, рекао је Мировић.

Током посете Нижњем Новгороду, Мировић је обишао је „ГАЗ“, једну од водећих руских компанија у области аутоиндустрије, с чијим је  руководством разговарао о конкретним моделима за успостављање сарадње и у тој области.

Уверен сам да ће наши односи у годинама које долазе бити садржајнији, јер смо створили основ на ком ћемо подстицати и развијати међурегионалну сарадњу, изјавио је Мировић.

У делегацији Покрајинске владе, која борави у радној посети Русији, је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести