Потврђена оптужница против Весељија

ХАГ: Специјални суд у Хагу потврдио је оптужницу против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија.
Kadri Veselji foto: Foto Tanjug/Boki
Фото: Foto Tanjug/Boki

Кадри Весељи, који је био шеф тајне информативне службе бивше такозване Ослободилачке војске Косова, најавио је да ће се предати Суду у Хагу, преноси Косово Онлајн.

"Јуче поподне сам из Тужилаштва специјализованих већа обавештен да је претпретресни судија потврдио оптужницу против мене. Овом изјавом желим да обавестим грађане Косова да сам предузео неопходне мере за добровољно путовање у Хаг како бих одговорио на ове наводе. Овог пута нећу даље коментарисати", навео је Кадри Весељи.

И Весељи у мисији Еулеxа, чека одлазак у Хаг

ПРИШТИНА: Председника Демократске партије Косова Кадри Весељи, бившег шефа тајне информативне службе такозване Ослободилачке војске Косова, већ се налази у мисији Еулекса у Косову Пољу и у току поподнева требало би да буде испоручен у Хаг.

Он је сам дошао у мисију, након што је објављено да је Специјални суд потврдио оптужницу против њега, преноси приштинска Коха.Након Весељија у мисију је дошао и бивши председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи који је претходно то објавио и поднео оставку.

На фотографијама које су се појавиле у приштинским медијима види се Тачи како аутомобилом стиже у седиште мисије Еулекс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести