Повређени из Зубиног Потока: Пуцали су на нас!

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Раденко Миловановић из Зубиног Потока, повређен током јутрошње акције косовске полиције у том месту, каже да су припадници јединица РОСУ пуцали на њих, упадали у куће и малтретирали жене и децу. 
Akcija ROSU Foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

“Јурили су ме и пуцали на мене, скочио сам са три-четири метра и повредио ногу, он је дошао до мене и наставио да пуца на мене. Били су маскирани, имали су фантомке и били су под пуном ратном опремом”, рекао је Миловановић, који је заједно са повређеним Бобаном Јанићијевићем збринут у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица 

“Једноставно, ратно стање...Све су уништили. Ми смо голуруки били, нико на њих није пуцао, како смо се повлачили и постављали препреке да не могу да прођу, они су све рушили и палили. Улазили су у куће, малтретирали жене и децу”, испричао је Миловановић. Он је додао да су припадници РОСУ тукли све који нису могли да побегну, а седам лица је одведено. 

“Дошли су са магистралног пута до кућа и кренули да пуцају. Он је дошао мене да убије”, рекао је Миловановић. 

Миловановић је приликом напада јединица РОСУ задобио затворене повреде десне потколенице, а Јанићијевић отворене повреде леве потколенице. 

Начелник Ортопедије Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Драгиша Миловић рекао је да су два пацијента задобила повреде доњих екстремитета, да су хируршки и ортопедски обрађени и тренутно су ван животне опасности. 

“Очекујемо да током дана урадимо још неке прегледе и анализе, али за сада њихово здравствено стање је задовољавајуће”, рекао је Миловић. 

Повређене је обишао председник Српске листе Горан Ракић, који је изјавио да покушавају да сазнају где се налази седморо грађана Зубиног потока који су брутално претучени и одведени у непознатом правцу. 

Приштински портал објавио идентитет ухапшених, 10 су Срби

ПРИШТИНА: Приштински портал Инсајдери објавио је имена ухапшених у јутрошњој акцији косовских снага на северу Косова и Метохије, међу којима је, према списку портала, десеторо Срба. 

Према Инсајдерију, ухапшени су: Зенел Бахтири, Рамадан Ррустеми, Али Пллана, Јасно Доровик, Алберт Макхуни, Ресхат Куки, Изет (-), Кристо Суботић, Миља Миленевић, Бесим Меровци, Биљан Медељковић, Верољуб Димитровић, Дејан Спасојевић, Божидар Милосавовић, Звездан Спасојевић, Абдуррахим Хоџић, Оливер Кузмановић, Ана Босовие Бараћ и Благоје Лазовић.

Списак ухапшених у Приштини није службено саопштен, а није још познато ни да ли је то коначан број ухапшених.Инсајдери не наводи извор своје информације.

Портал истовремено наводи и да су у акцији коју је спровео, како кажу, Инспекторат косовске полиције, а руководило је Специјално тужилаштво Косова, прикуљени релевантни докази, те њихово хапшење доводи у везу са наводним криминалним активностима.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести