Представљани кандидати за Савет РЕМ-а

БЕОГРАД: Четири кандидата за места у Савету РЕМ-а представили су се данас на седници Одбор за културу Скупштине Србије.
rem logo

Представили су се кандидати за чланове РЕМ-а које је предложио скупштински одбор за културу АП Војводина - доктор социологије Слободан Цвејић и дипломирани филмски и телевизијски сниматељ Славиша Грујић.

Свој досадашњи рад представила су и две представнице удружења новинара, издавача, електронских медија и удружења новинара - професорка Универзитета у Новом Саду Биљана Ратковић Његован, коју је предложило Друштво новинара Војводине, и новинарка Политике Вишња Аранђеловић, коју је предложило Удружење новинара Србије.

Чланови одбора имали су прилику да поставе питање кандидатима, а Марјан Ристичевић (Народна сељачка странка) питао је Ратковић Његован и Аранђеловић шта ће предузети како би се стриктно поштовала два закона која се односе на реемитовање програма.

Његован је одговорила да су сложена питања у медијском простору, да су велики притисци, да има воље да се са тим проблемом ухвати у коштац.

"Да ли ћу издржати - не знам. Све полуге власти треба искористити да би се поштовао закон", навела је она.

Вишња Аранђеловић је рекла да је питање Ристичевића доказ да су медији политичка прича, да она неће бити цензор, али да медији морају да раде по закону.

Осврнула се и на то што Пинку у Црној Гори Савет за електронске медије Црне Горе (САЕМ) на три месеца забранио емитовање јутарњег програма ''''Ново јутро" и навела да неки то гледају као суверенитет Црне Горе, али да то може да се врати као бумеранг.

Одбор је усвојио предлог да се на седници Скупштине Србије листа са кандидатима за чланове Савета РЕМ-а разматра по хитном поступку, како би се омогућио несметан рад тог тела.

Од четири кандидата парламент ће изабрати два.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести