Представници дела опозиције са руководством РТС

БЕОГРАД: Представници дела опозиције, у име девет политичких организација, разговарали су данас у згради РТС са руководством Јавног сервиса о могућностима сарадње.
Zgrada RTS Foto: Tanjug/video
Фото: Зграда РТС Фото: Танјуг/видео

Опозицију су на састанку представљали председник Нове странке Арис Мовсесијан, лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић и генерални секретар Социјалдемократске странке Константин Самофалов.

Јовановић је рекао да то што опозиција није у парламенту не може да буде препрека да се на РТС чује различит став, критички став према ономе што ради власт, као и да је руководство те куће свесно те специфичности ситуације.

"Оно што нас додатно радује и што мислим да је важно и да се унормали ова ситуација у земљи и медијска сцена просто да се тензије мало спусте, јесте то што су људи који воде ову кућу изразили спремност да на томе пораде, дакле отворе медијски простор за различита мишљења, за различите опције", указује Јовановић, преноси РТС.

Председник Нове странке напомиње да је идеја састанка била да се направи мост преко јаза који је направљен и да РТС на неки начин буде иницијатор тог дијалога, "да буде кућа у којој ће се премостити тај говор са једне и с друге стране, који се залетео у неком непожељном правцу".

Константин Самофалов истиче да је дијалог једини начин да се пронађе решење за "недовољно или малтене никакву заступљеност представника опозиције на Јавном сервису".

"Руководство нам је показало да постоји воља да се пронађе простор да се обезбеди политички плурализам и различитост мишљења на РТС-у", каже Самофалов.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести