Премијерка Брнабић честитала грађанима Дан државности

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић честитала је данас грађанима 15. фебруар - Дан државности Србије и истакла да је европска будућност приоритет.
brnabich-press6
Фото: Танјуг (Видео)

У име Владе Србије и своје лично име, честитам грађанима Србије Дан државности, уз подсећање на Сретењски устав, темељ модерне српске државе као и успомене на славне претке чију визију модерне и слободне државе ми данас живимо, навела је Брнабић.

Само економски јака и стабилна Србија може бити истрајна у решавању питања од државног и националног интереса и посвећена јачању сарадње у региону. Зато свесни одговорности морамо заједно да је чувамо, написала је премијерка у честитки.

Михајловић: Слобода је оно чега се никад не одричемо

И Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, честитала је свим грађанкама и грађанима Дан државности Србије.

Од буне против Турака у Орашцу до првог Устава у Крагујевцу, па све до данас, Србија показује да је слобода оно чега се никад не одричемо и којој увек тежимо. И ми данас настављамо оно што су наши преци започели, а то је стварање слободне, јаке, модерне и успешне европске Србије, у којој се цене рад, правда и солидарност и која се брине о сваком грађанину где год живео, каже Михајловићева.

Србија чува своју историју и традицију, али грађани треба да граде и њену будућност, а у њој и своју и будућност својих породица, јер на свету нема лепше земље од Србије. Оно што нас све обавезује јесте истинска вера у напредак и стално стремљење ка бољој будућности. Свим грађанима и грађанкама честитам Дан државности наше земље. Живела Србија!, навела је Михајловићева.

Поповић: Уставност и слобода темељи државности Србије

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, поводом празника Сретење - Дана државности Републике Србије, изјавио је данас да је српски народ свој идентитет изградио на бескомпромисној вољи да буде слободан и да има своју државу.

Поповић је подсетио да је на Сретење 1804. отпочела борба за слободу српског народа, а 1835. године, усвајањем првог Устава Кнежевине Србије, постављен је темељ уставне, модерне и уређене српске државе.

Данашња Србија, која јача из дана у дан, има нове изазове који су саздани на темељима наших непролазних вредности. Због тога ћемо наставити да развијамо и јачамо нашу вољену Србију, сачувамо Косово у границама наше отаџбине и одбранимо народ и светиње у Црној Гори, истакао је Поповић, саопштено је из његовоиг кабинета.

Он је нагласио да Србија и српски народ не сме да дозволи да се разгради и уништи Република Српска, као и да је неопходно да наша земља ради на јачању веза са пријатељима у свету, а посебно с братском Русијом.

Уверен сам да код Срба данас постоји снага и непоколебљива одлучност да испуне историјску мисију овог поколења и да генерацијама које долазе преда бољу, успешнију и снажнију Србију, закључио је Поповић, који је у Орашцу присуствовао централној државној церемонији поводом обележавања Дана државности Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести