Премијерка на Вршачким данима бербе грожђа

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравила је вечерас у посети Вршцу поводом 61. по реду манифестације "Дани бербе грожђа" и том приликом најавила нова улагања у том крају, посебно када је реч о виноградарству.
Ana Brnabic u Vrscu/Tanjug
Фото: Tanjug

Премијерка је са градоначелницом Вршца Драганом Митровић обишла Винску улицу и изложбу вина у холу Градске куће, а потом је званично затворила ову традиционалну и значајну туристичко привредну манифестацију.

"У овом тренутку се много улаже у јужни Банат. Заједно са Покрајинском владом и локалним самоуправама дајемо субвенције за засаде, лабораторијску анализу, опрему“, рекла је Брнабић и додала да Влада ради на сету нових подстицаја који се могу очекивати од 1. октобра.

"Два важна пројекта су општа болница и пољопривредна школа, али ћемо наставити да улажемо и у оно што је најважније за Вршац, а то је виноградарство", рекла је премијерка и додала да ју је посебно обрадовало то што има све више младих професионалних винара.

Истакла је и значај привлачења нових страних инвестиција и подсетила да је Србија прошлу годину завршила са укупним приходом страних директних инвестиција од од 2,6 милијарди евра.

"Разговарали смо како да унапредимо произвођаче. Са председницом смо разговарали о свим пројектима града Вршца, о привреди, о буџету. Јасна је подршка граду, рекла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Премијерка се осврнула и на значај посете председника Вучића Републици Кини.

"Спремили смо овог пута чак 11 уговора за потписивање из свих области инфраструктуре, али и информационе технологије и дигитализације. Значај сарадње је и по питању Косова”, рекла је премијерка и истакла да је битно што су састанци са председником Кине постали учестали. 

Манифестација позната у народу као "Грожђебал" има дугу традицију, одржава се сваке године, трећег викенда у септембру. 

Прва изложба вина у Вршцу одржана је у кафани "Код два кључа” 1857. године.

Фото: twitter

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести