Пријем за проф. др Сандру Мандић у Покрајинској влади

НОВИ САД: Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, приредио је данас у Покрајинској влади пријем за проф. др Сандру Мандић, ванредног професора са Универзитета Отаго на Новом Зеланду.
Prof. dr Zoran Milošević upriličio prijem za prof. dr Sandru Mandić sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Проф. др Зоран Милошевић уприличио пријем за проф. др Сандру Мандић са Универзитета Отаго на Новом Зеланду Фото: Покрајинска влада

Професорка Мандић је основне студије завршила на Факултету за спорт и физичку културу, Универзитета у Новом Саду, а сада је на Универзитету Отаго ванредни професор и шеф Лабораторије активног живљења. Позната је по интердисциплинарном приступу физичкој активности и здрављу, који је презентовала истраживачима широм Европе, Канаде, САД и Новог Зеланда.

Професор Милошевић је изразио задовољство што професорка Мандић свој огромни научни рад дели са нама:

„Не само што је ванредни професор Отаго универзитета, професорка Мандић је пре свега сарадник Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и неко ко показује у ком правцу ћемо се у будућности развијати“, казао је секретар Милошевић и додао да је данашњи сусрет почетак сарадње која ће нама отворити врата у свет и обратно.

Он је нагласио да проф. Мандић већ неколико година помаже развоју научне мисли на Факултету спорта и физичког васпитања и захвалио јој се што показује не само патриотски однос, већ и поштовање према матичној кући, према свом народу и држави, делећи своје знање и научну изврсност.

„Надам се да ће се сарадња са професорком Мандић наставити и у будућности, да ће она показати други смер на којем ће се инсистирати, а то је да су изузетни научни радници увек добродошли, да су добродошле њихове идеје и размишљања, која нам могу помоћи да будемо бољи“, истакао је професор Милошевић.

Проф. др Сандра Мандић је пре готово две деценије напустила Нови Сад, а како је истакла, током протеклог времена сарађивала је са Факултетом за спорт и физичко васпитање, враћајући научно знање месту са којег је потекла.Она је изразила задовољство што се Факултет за спорт и физичко васпитање развијао, што је променио правце у области физичке активности и здравља, што је тема за научни рад и за образовање научног кадра у том сектору.

„Радујем се важним будућим пројектима, не само на бази истраживања, него можда и у изради курикулума у правцу физичке активности и здравља“, нагласила је професорка Мандић.

Пријему су присуствовали и представници Факултета спорта и физичког васпитања проф. др Сергеј Остојић,продекан за науку и међународну сарадњу и др Даринка Коровљев, сарадник за међународну сарадњу.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести